Recepty z Pardubického kraje
Americká buchta – A. Onofrejové
1hrnek = ¼ l
4 celá vejce utřeme s 1 hrnkem cukru
přidáme:
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
½ lžičky skořice
1 lžíce kakaa
½ hrnuku oleje
4 hrnky nakrájených jablek na větší kstky
hrst ořechů
½ hrnku mléka
rozinky
vše důkladně promícháme, nalejejme do vymastěného a vysypaného pekáče, pečeme v mírně vyhřáté troubě
po upečení můžeme polít čokoládou nebo citronovou polevou
Angreštová buchta
4 celá vejce
25 dkg moučkového cukru
2 lžíce kakaa
½ lžičky skořice
38 dkg polohrubé mouky
18 dkg rozpuštěného másla
1 velká sklenice zavařeného angreštu i se šťávou
1 + ½ lžičky jedlé sody
vše dobře promícháme a nalijeme do vysypaného pekáče
pčeme cca 20 – 25 minut
po upečení porřeme marmeládou zředěnou vodou, po vychladnutí polít čokoládovou polevou z čkololády na vaření