Vaření

Recepty z Pardubického kraje

 

 

Americká buchta – A. Onofrejové

1hrnek = ¼ l

4 celá vejce utřeme s 1 hrnkem cukru

přidáme:

2 hrnky polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

½ lžičky skořice

1 lžíce kakaa

½ hrnuku oleje

4 hrnky nakrájených jablek na větší kstky

hrst ořechů

½ hrnku mléka

rozinky

vše důkladně promícháme, nalejejme do vymastěného a vysypaného pekáče, pečeme v mírně vyhřáté troubě

po upečení můžeme polít čokoládou nebo citronovou polevou

 

Angreštová buchta

4 celá vejce

25 dkg moučkového cukru

2 lžíce kakaa

½ lžičky skořice

38 dkg polohrubé mouky

18 dkg rozpuštěného másla

1 velká sklenice zavařeného angreštu i se šťávou

1 + ½ lžičky jedlé sody

vše dobře promícháme a nalijeme do vysypaného pekáče

pčeme cca 20 – 25 minut

po upečení porřeme marmeládou zředěnou vodou, po vychladnutí polít čokoládovou polevou z čkololády na vaření

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *