Tiskové zprávy

Kulatý stůl političek

Političky napříč spektrem začaly spolupracovat

Společná tisková zpráva, 8. března 2017

Zástupkyně ženských platforem napříč politickým spektrem se sešly v předvečer Mezinárodního dne žen. Projednaly společná témata, která prosazují, např. platovou rovnost mezi muži a ženami na stejných pozicích, humanizaci českého porodnictví či svobodnější očkovací kalendář. Kulatý stůl organizovalo Fórum političek Strany zelených, další setkání budou následovat.

Političky se shodly, že prosazování žen na volitelná místa na kandidátkách v politických stranách je jejich společný cíl, podobně jako intenzivnější spolupráce s vedeními jednotlivých stran. Političky projednaly také způsoby podpory, které se jim od domovských stran dostává.

Kromě političek se kulatého stolu zúčastnila také Markéta Mottlová z Fóra 50 %, které dlouhodobě monitoruje situaci žen na české politické scéně.

Setkání se dále zúčastnila Jana Duchková (Sdružení žen KDU-ČSL), Michaela Hadravová (Idealisté.cz), Eliška Janšová (Sdružení žen KDU-ČSL), Monika Horáková (Fórum političek Strany zelených), Lucie Hradecká (Fórum političek Strany zelených), Markéta Mottlová (Fórum 50 %), Nina Nováková (Evropská unie žen, TOP 09), Magdalena Pospíchalová (Oranžový klub, ČSSD), Květa Šlahúnková (Levicové kluby žen), Irena Moudrá Wünschová (Genderová odborná sekce Strany zelených), Lucia Zachariášová (Fórum političek Strany zelených).

Foto: Petr Zewlakk Vrabec

Kontakt:

Monika Horáková, Fórum političek Strany zelených: 737 810 593

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *